MENU

pátek 2. října 2020

PODZIMNÍ ŠVESTKOVÝ KOLÁČ

Ahoj všem! Po celkem dlouhé době tu pro vás mám nový recept. Musím už na začátek zmínit, že patří mezi mé velké favority a rozhodně je u mě na blogu jedním z těch, které musíte vyzkoušet! Perfektně se hodí do současných podzimních dní a jedná se o švestkový koláč. Tato verze je navíc zdravější a nemusíte tak mít při mlsání žádné výčitky. Recept jsem klasicky poskládala z několika ingrediencí, které se mi k sobě hodily a vznikl tenhle dokonalý dezert, který vám díky skořici provoní celý byt. Vše co budete potřebovat najdete v následujícím seznamu:

TĚSTO:
50 g oleje (záleží na vás, jaký preferujete)
200 g špaldové mouky
90 g bílého jogurtu
1 vejce
1 čajová lžička prášku do pečiva
3 polévkové lžíce vody
60 g sladidla Erythritol

Veškeré suroviny na těsto smícháme dohromady a rozprostřeme na plech či do vymazané formy na koláč. Těsto by mělo mít velmi tuhou konzistenci a aby se vám nelepilo na ruce, stačí je vždy při jeho zpracovávání lehce namočit vodou. 

NÁPLŇ:
2 polotučné tvarohy
20 kapek stévie
1/2 skořicového cukru

Tvarohy se stévií a cukrem též smícháme (pokud preferujete jiné sladidlo či obyčejný cukr, je na vás jak celý koláč dochutíte). Následně náplň přidáme na připravené těsto a navrch pokládáme na půl rozkrájené švestky.

POSYPKA:
strouhaný kokos
skořice
1/2 skořicového cukru
2 čajové lžičky vody

Nakonec z těchto ingrediencí vytvoříme jakousi zdravější verzi drobenky. Kombinace kokosu a skořice je vážně dokonalá! Neváhejte tento moučník vyzkoušet. 

14 komentářů :

  1. Ahoj, švestkové koláče mám ráda, škoda jen, že nemám letos domácí. Moc zajímavý a lákavý recept. ☺ Prima den.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, vypadá chutně. Hlavně ta drobenka je zajímavá. Tu určitě někdy vyzkouším.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá moc moc dobře 😊 budu muset někdy vyzkoušet. Svestky miluji a tyhle koláče bych mohla během podzimu jíst pořád.

    www.melissahartford.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá skvěle! Určitě to během podzimu musím vyzkoušet. Díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ten bych s chutí zkusila! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Koláč vypadá fakt luxusně! Líbí se mi, že jsi použila alternativy cukru, čímž se i dost snížila kalorická hodnota, což určitě nejeden člověk ocení :) Dobrota, na podzimní snídaně jako dělaná.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  7. Švestkový koláče miluji a tento bych si také hned okamžitě dala! ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  8. No ten vypadá dokonale!
    Já mám ráda švestkové kynuté knedlíky :)

    OdpovědětVymazat
  9. Zajímavá kombinace švestek a tvarohu, vypadá to dobře. Já teď pekla obyčejný jogurtový - kvůli manželovi se zdravějšími variantami moc neeperimentuju, on si na ně zrovna nepotrpí;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Mňaaaaam, miluju takové koláče. A nedávno jsem si koupila formu na koláč, ale ještě jsem žádný koláč nepekla. Tak že by tenhle byl premiérový? Švestky mám ráda, takže asi dojdu nějaké koupit a vrhnu se na to. :D Nebo třeba použila hrušky nebo jablka, to by taky určitě bylo skvělý. Hlavně musím dát hodně skořice. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Páááááni, hned jak jsem uviděla tu úvodní fotku jako bych ten koláč měla přímo pod nosem! Miluji švestkové koláče ale zrovna nemáme švestky. Každopádně jsi mě tak navnadila, že si je píšu na nákupní seznam! A jdu to zajíst štrůdlem od přítele :D

    OdpovědětVymazat
  12. Perfektní recept a ještě lepší mlsání. Zvlášť v této době, kdy máme plno švestek, tak mi to připadá jako ideální způsob, jak zpracovat přebytek ovoce.

    OdpovědětVymazat