MENU

středa 24. února 2021

CO MI POMOHLO V BOJI S COVIDEM

Po týdnu vás opět zdravím! Myslela jsem, že budu schopná napsat článek o něco dříve, ale bohužel mi síly nestačily. Teploty a bolest hlavy pominuly sice už minulý čtvrtek, ale jsem stále neskutečně unavená. Je to zvláštní a považuji to snad za jeden ze specifických znaků covidu, jelikož jsem nikdy při běžné chřipce nepocítila po odeznění příznaků až takové vyčerpání. Celé dny jsem pouze ležela a spala. Pokud to šlo, stihla jsem mrknout maximálně na pár filmů, ale to byla veškerá má činnost za poslední týden. Každopádně dnes se cítím zatím nejlépe a únava snad také začíná odeznívat. Dnes bych s vámi aspoň chtěla sdílet pár tipů, které mi zpříjemnily a stále zpříjemňují celou karanténu. Není jich mnoho, ale člověk se během otravné nemoci spokojí i s málem, což mi určitě dáte za pravdu. 

OVOCE, DŽUSY, SMOOTHIE
Pozoruji to na sobě vždy, když jsem nemocná. Nemusí to být pouze covid, ale i běžné nachlazení či angína, kterou jsem v loňském roce měla dokonce dvakrát. Během nemoci mám vždy nepřekonatelnou chuť na ovoce či různé fresh šťávy. Možná si oslabený organismus přirozeně říká o dávku vitaminů, ale má spotřeba pomerančů za poslední dva týdny byla opravdu obrovská. :D Nemohla jsem si pomoci, ale konzumace ovoce byla jednou z mála věcí, na které jsem měla chuť. Vitamin C se obecně doporučuje, pokud jste covid pozitivní a společně s vitaminem D, který jsem užívala ve formě tablet, pro mě byl nezastupitelnou součástí jídelníčku. 


FILMY
Tento fakt jsem psala už i na Instagram, ale za poslední týden jsem viděla takové množství filmů, které jindy nestihnu snad za celý rok. Co se ale také dá jiného dělat, když celé dny musíte být zavření doma a nemáte moc energie. Objevila jsem spoustu skvělých filmů, ale také zavzpomínala na filmy z dětství, které jsem neviděla několik let. Určitě některé z nich budete znát a rozhodla jsem se vám do tohoto článku sepsat i pár tipů:

Greenland: Poslední úkryt
Apollo 11
První člověk
Král džungle
Mezi náhrobními kameny
Cestující
Sběratel polibků
Noční lovec

ČOKOLÁDA
A to by bylo, kdybych si během celého "covid utrpení" nedopřála něco sladkého. Díky Rigalli jsem měla možnost ochutnat vynikající čokoládové bonbony! Jednak to byly mé oblíbené višně v čokoládě s kapkou alkoholu, ale i belgické pralinky s oříškem uvnitř. Popravdě se na ně vrhla celá moje rodina, ale možná to byla i výhoda pro mě - jak se znám, byla bych totiž schopná obě bonboniéry sníst na posezení a to úplně není v souladu s mým cílem shodit nějaké to kilo. :D


V neposlední řadě vám děkuji za krásné komentáře u minulého článku, kde mi přejete brzké uzdravení - taková slova vždy potěší! Budu se snažit, aby další článek vyšel brzy - zatím se mějte krásně! 

18 komentářů :

  1. Tak teď jsem dostala neskutečnou chuť na pomerančový fresh!😁 já si ted oblíbila seriál Behind her eyes, je to fakt masakr. Jinak jsem ráda, že už je ti líp! Tak přeji opět hodně zdraví :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj! Už len z fotiek, ktoré si odfotila mám chuť na to ovocie aj džús (taktiež som predvčerom dostala nemilú SMS z PCR testovania) Som rada, že sa už máš lepšie. Ja som vďaka Bohu nemala žiadne hrozné príznaky ale v tomto období je prijímanie vitamínov veľmi dôležité. Veľa z filmov, ktoré si tu spomenula som asi ešte nevidela, takže ti ďakujem za typy. Drž sa! ♥

    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Hm, višně v čokoládě - na ty bych se vrhla taky.
    Držím palce, ať následky covidu rychle odeznívají a jsi brzo úplně fit

    OdpovědětVymazat
  4. Ta únava se opravdu ukazuje u každého. Moje mamka už je přes měsíc doma, jelikož covid měla opravdu špatný a únavu cítí do teď. Půl hodinová procházka a může si jít hned lehnout. Je to fakt strašný. Hlavně jsem, ale ráda, že už ti je líp a už to tak zůstane, že se budeš cítit už jen a jen líp :)

    OdpovědětVymazat
  5. Doufám, že už ti bude jen lépe a lépe a únava brzy odezní :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Ráda čtu, že je ti lépe! Snad už to bude jen lepší a lepší i s tou únavou, to musí být opravdu otrava :(

    OdpovědětVymazat
  7. Prajem ti, nech si skoro fit a plná síl :-)

    OdpovědětVymazat
  8. O té únavě slyším taky dost často. Každopádně jsem ráda, že už je to trošku lepší. Doufám, že budeš brzo úplně fit ♥ A jinak s tím ovocem to tak taky mám :D

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  9. Ach ta čokoláda! :D Snažím se poslední týden omezovat cukr a pohled na tyhle dobroty mi vůbec nepomáhá.:D Každopádně jsem moc ráda, že už ti je lépe, bolesti hlavy polevily a snad už to bude i s únavou jen a jen lepší. <3 Vitamín C se snažím doplňovat Covid necovid,nějaké to smoothie bych si hned dala. :)

    Tereza z blogu Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
  10. Já se pravidelně dopuji kyselinou askorbovou v prášku. Docela mi to i chutná a pak samozřejmě vajíčka, mléčné produkty a všechno s Déčkem. Pomáhá mi také strava bez masa, to je na imunitu dobré a zatím se mi to vyplácí a nechytla jsem to, ani když jsme byla v kontaktu s pozitivními :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Musím říct, že jsem už o tebe měla strach a pořád jsem sem chodila koukat zda bude další článek <3 jsem ráda, že jsi už na to lépe. :) Tipy krásné.

    OdpovědětVymazat
  12. Jsem ráda, že už je ti lépe <3 Chápu, že máš větší chuť na ovoce, já zase mívám vždy chuť na vývar :D.

    OdpovědětVymazat
  13. Pre mňa jednoznačne ovocie, voda, tekutiny všeobecne a vyležať to poriadne 🌸

    Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
  14. Fuu, četla jsem i předchozí článek a tvá sobotní noc mě lehce zaskočila! Jsem ale ráda, že jsi už v pohodě :) Během nemoci taky hodně piju, je to asi přirozené :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  15. Som rada, že ti je už lepšie 🥰 Ešte oddychuj a príliš sa nenamáhaj, a určite aj únava čo najskôr pominie 😊

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Monika a Lucie z BEZ OBALU: Kolemjdoucí zajíma, co děláme

    OdpovědětVymazat
  16. Jsem ráda, že už je ti konečně líp. Čokoláda je snad lék na všechno :D

    OdpovědětVymazat
  17. Já když jsem nemocná tak najednou mi je všechno jedno, také do sebe láduji sladké a přeslazené pomerančové džusy, cítím se po tom nějak líp :D.
    Upřimně od včera ležím, chytli mě šíleně svaly a záda, ale jsem přetažená z nadměrného cvičení (nic se nemá přehánět...) každopádně filmů od včera jsem dala tolik taky :D je to až šílený.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Pavli, já jsem si také nedávno sháněla nějaké ty léky na dobití imunity a je toho tedy přehršel... Je tedy třeba hledat a to pořádně... Já jsem si třeba vyzkoušela nové cbd produkty , které mi doporučila dcera a je to tedy něco, co rozhodně za sebe mohu doporučit... No, ale mrkni na to a určitě mi dej vědět, jestli je to doporučení mimo nebo s tím máš zkušenosti také :)

    OdpovědětVymazat