MENU

úterý 3. listopadu 2020

CO JSEM JEDLA #5

Hezké odpoledne vám přeji. Koukala jsem, že dlouho nevyšel článek z klasického "Co jsem dnes jedla" a protože se mi ve foťáku i v mobilu nahromadilo celkem dost fotek různých dobrot, rozhodla jsem se je s vámi opět sdílet. Tento formát článků osobně miluji i nenávidím a můj postoj v danou chvíli záleží na tom, zda jsem najedená nebo mám zrovna hlad. :D U vás často vídám jídla či dezerty, po kterých se mi doslova sbíhají sliny a pokud má člověk prázdný žaludek, jsou tyto články jako provokace naprosto ideální. Snad vám tedy nebudu dělat velké chutě, ale oběd je dnes za námi a blíží se spíše čas na odpolední kávu. Třeba tak i v následujících fotkách naleznete tip na menší dezert. Dobrou chuť! 


Jsem milovnice sladkých snídaní, ale nedávno mě přepadla chuť na slanou verzi v podobě chlebu, míchaných vajíček a zeleninového salátku.


K obědu vždy ráda zvolím těstoviny na různé způsoby - tady to byla jednoduchá kombinace s vařenou brokolicí, kukuřicí, cizrnou a tuňákem.


Jeden z dezertů, o kterém jsem mluvila na začátku. Moc jsem si oblíbila zdravější verzi palačinky. Stačí rozmixovat půlku banánu, 20 g špaldové mouky, jedno vajíčko a špetku kypřícího prášku. Směs vždy naliji na rozpálenou pánev a na ní si následně opeču i jablíčka se skořicí. Doplním bílým jogurtem a luxusní sladká tečka je na světě!

Tousty, šunka, volská oka, zelenina - klasika, která nezklame.


Obalované filé s brokolicí, kukuřicí a mozzarellou. 


Můj nejoblíbenější podzimní pokrm a v mých očích zároveň královna všech polévek - dýňová! 


Zdravý švestkový koláč, který jsem pekla nedávno. Přidávala jsem na blog i recept, který najdete zde. Je opravdu vynikající. 


Opět těstoviny - tentokrát s cuketou, sušenými rajčaty, tuňákem a bazalkovým pestem.

A jako poslední včerejší večeře. Orestovala jsem si na cibulce kuřecí maso, upekla batáty s mrví a vše doplnila česnekovým dipem.

Většinou si vařím jen sama pro sebe a občas pro mamku, protože se snažím mít lehčí jídelníček, než zbytek rodiny. Jsou to vše jednoduché a hlavně rychlé recepty, které mi ale chutnají a snažím se klást důraz zejména na zeleninu. Jaká jídla preferujete vy? 

20 komentářů :

  1. Mňam! Všechna jídla vypadají famózně! Za mě vede tedy rybí filé s tím salátkem. <3

    OdpovědětVymazat
  2. ňam! Rozhodně vyzkouším tu palačinku! Já si taky dělám banánové, ale líbí se mi, že jsi použila to jablíčko se skořicí, ňam ňam! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně takovéhle recepty mám ráda :) Také preferuji jednoduchá, rychlá a zdravá jídla, jen přítel je v oblibě moc nemá, a tak se pomalu ale jistě začínám učit vařit a péct maso ;)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Inšpirácií čo variť nikdy nie je dosť.. perfektné, takto v jednom článku :)

    OdpovědětVymazat
  5. To je super, že si varíš len sama pre seba... Keď budeš mať rodinu a nedajbože s rôznymi chorobami a intoleranciami, ešte len vtedy to bude paráda (to ako u nás doma), ale všetko vyzerá výborne. Najviac ma zaujali cestoviny s tuniakom a cícerom :)))

    OdpovědětVymazat
  6. Myslím; že bych mohla úplně všechno )))
    Snažíme se jist zdravě; ale nejlepší zdravá a hlavně jedlá jídla vaří u nás manžel )))

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj,
    ty mě zabíjíš:-) Já jsem po večeři a naprosto tu slintám. Asi si budu muset zítra udělat tu zdravější palačinku, je to moje oblíbená kombinace:-) Všechno vypadá úžasně a těším se na další článek! Měj se krásně:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  8. No tak teď mám chuť na všechno! :D Vypadá to božsky a já začínám mít hlad, haha :D

    OdpovědětVymazat
  9. Tak já to čtu v jedenáct v noci a to není dobrý čas pro prohlížení fotek jídel :D. Navnadila jsi mne volská oka, banánové lívanečky - oboje už jsem dlouho neměla. Zato na míchaná vajíčka jsem dostala chuť dneska, tak jsem je měla jako rychlý oběd na HO.

    OdpovědětVymazat
  10. Těstoviny taky miluju, ale mám hrozně omezený výběr kombinací, s čím si je dám. Třeba tuňáka vůbec nejím a hrozně moc receptů ho obsahuje. Asi budu všude zaměňovat holt za kuře. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Zrovna obědvám a i tak jsem dostala chuť na všechny ty jídla. :) Super.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, ty jsi můj člověk, taky miluji a často vařím těstoviny. Nebo různá zeleninová jídla! Cizrna, žampiony, cuketa nebo i lilek, z toho dělávám zeleninové kari. Prima den přeji. ☺

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to je naprosto boží, hodně podobný tipy jídel přesně taky vařím :)
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
  14. No tak ještě, že je teď před obědem, protože jsem načisto dostala hlad :D
    Vajíčka miluju, mohla bych je jíst denně. Těstoviny moc nemusím a dezert už jsem neměla ani nepmatuji :D

    OdpovědětVymazat
  15. To jsou samé dobroty! Já miluji těstoviny a zeleninu na jakýkoliv způsob, s cizrnou, houbami, máme hodně podobné chutě :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Moc krásné fotky a jíš hezky a zdravě. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Všechno vypadá moc chutně a také mám ráda spíše sladké snídaně.

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  18. Mňám, tenhle typ článků naprosto miluju! Taky mám na jídlo nejradši těstoviny. Navíc jsou rychle hotové, tak člověk nestráví celý den v kuchyni :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  19. Mňam! Tak teď oprvaud nevím, co bych snědla dřív! :D Dala bych si teď snad všechno :D nádhera. Já to jídlo tak miluju... :/ :D ♥

    OdpovědětVymazat