MENU

čtvrtek 5. listopadu 2020

HOME DECOR | JAK SI PŘEDSTAVUJI SVŮJ PRVNÍ BYT

Přeji vám krásný den! Dnešní článek bude trochu netradiční a bude o tématu, které mě velmi baví a za pár měsíců se mě bude osobně dotýkat. Jedná se o vybavování bytu, výběr nábytku a dekorací. Poslední dobou jsem si v hlavě utvářela představy, jak by asi měl můj budoucí byt vypadat a jelikož mě stěhování čeká už za pár měsíců, nastal čas si tyto vize uspořádat. Jedná se o byt mých rodičů, ve kterém momentálně bydlí nájemník a v průběhu jara se do něj plánuji stěhovat já. Samozřejmě se mě stejně jako jeho bude týkat klasické placení nájmu a energií - rozhodně nejsem člověk, který by chtěl využívat majetek rodičů zadarmo a ani jsem v tomto směru nebyla vychovaná. Těším se na osamostatnění a takový ten pocit, že jsem konečně také díky práci schopná "dospěle" fungovat. Byt je garsonka s balkónem, kuchyňským koutem, chodbou a koupelnou (překvapivě :D). Pro jednoho člověka si myslím tak akorát a nemohu se dočkat, až začnu vybírat nábytek a další nezbytné spotřebiče, doplňky apod. 


Pro představu, v jakém stylu by se mi byt líbil, jsem si vytvořila malou koláž. Vždy se mi líbil klasický skandinávský styl - tedy bílý nábytek a na první pohled čisté prostředí. Podlaha v bytě bude vinylová v barvě bukového dřeva. Aby prostory nepůsobily až moc sterilně, ráda bych určité doplňky zvolila ve zlaté a jemně růžové barvě. Budou to spíše menší prvky - ale neodpustím si slavný konferenční stolek s mramorovou deskou od Westwing. Je to sice dražší kousek, ale byla to jedna z prvních věcí, do kterých jsem věděla, že budu investovat. Co se týče sedačky, uvažuji nad šedým provedením a malý koberec uprostřed místnosti bych ráda pořídila v krémové barvě. Proč ale píšu tento článek má i další důvod a to, že bych ráda slyšela váš upřímný názor, jak se vám tato variace barev líbí a zda to už není překombinované? Jsem otevřená více možnostem, ale zatím se mi tento barevný výběr líbí asi nejvíce.


Včera jsem si na internetu vytvořila v jednom online programu předběžnou vizualizaci, jak by byt mohl vypadat. Použila jsem přesné rozměry, ale veškerý nábytek je pouze orientační a velikostně nemusí odpovídat skutečnosti. Zajímalo mě zhruba pouze to, jestli je možné, aby se všechny věci, které v garsonce určitě chci, vešly do prostoru, který budu mít k dispozici. Podle dalšího a podrobnějšího návrhu, se kterým mi pomohl brácha a musím podotknout, že je velmi šikovný, jelikož v tomto programu bych si sama nevěděla rady, vychází plánované uspořádání naprosto perfektně a zbyde v místnosti i více místa, než jsem původně očekávala. Kuchyňskou linku jsem zatím neřešila, ale s největší pravděpodobností bude umístěna ve vyznačeném koutu s nápisem "kuchyň" na obrázku výše.Ta největší práce mě teprve čeká a mým hlavním současným úkolem je šetřit si peníze, abych si veškeré vybavení mohla z jara dovolit. Říká se, že první výplata se má propít, ale za prvé není kde a za druhé by mi to bylo až moc líto a raději jsem si už několik málo financí dala stranou. Moc se na celý tento proces těším a rozhodně to bude i jeden z formátů článků na blogu. Všimla jsem si, že toto téma je velmi oblíbené a snad vás bude tahle má cesta za novým bydlením také bavit - pokusím se nejen o informační, ale i inspirující články v tomto směru. Mějte se krásně! 

30 komentářů :

  1. Propít naštěstí není výplatu kde, takže aspoň ušetříš na to vybavení, to je pravda :-) ta kombinace růžové, šedé a bílé je moc hezká :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Páči sa mi kombinácia bielej, staroružovej a šedej :-) Kedysi som milovala zlatú farbu, teraz v interiéri uprednostňujem striebornú ...
    Tak držím palce pri zariaďovaní, budem sa tešiť na reálne fotografie...
    A.

    OdpovědětVymazat
  3. Zařizování bytů mě taky baví, to jsem si asi vypěstovala na hře The Sims 2 :D Zatím jsme se ale s přítelem dostali jen k vymalování. Dohodli jsme se, že každou místnost budeme mít v barvě jedné z kolejí z Harryho Pottera. :D Jen ta zelená kuchyň zatím pokulhává, je spíš bílá a zelené jsou pouze doplňky. Do růžové bych osobně nešla, ale v kombinaci se zlatou působí velice lehce a luxusně, takže chápu, proč bys volila tuto kombinaci. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. The Sims 2 jsem dříve hrála téměř nonstop, také mě bavilo zařizovat byty a tvořit simíky. :D A děkuji za názor. :))

      Vymazat
  4. Tak přeji příjemné stěhování, zařizování bytu mám také moc ráda! :) Máš hezký vkus. :) Já mám ráda takové ty "útulné dřevěné, přírodní" doplňky. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty se mi také moc líbí, jen se bojím, že by mě časem omrzely. :( A děkuji! :)

      Vymazat
  5. Vzhledem k tomu, že tam jsou růžové prvky, bílý nábytek a šedá sedačka, tak bych úplně nevolila krémový koberec, ale třeba světle šedý nebo v takové barvě, která už v bytě bude, ale to je jen můj názor :)
    Já se na zařizování domečku těšila, ale poslední dobou se děsím až to přijde :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle myšlenka mi také proběhla hlavou, ještě budu mít dost času na rozmyšlení. :D A děkuji a tobě také držím při zařizování palce! :)

      Vymazat
  6. Tyhle články mě neskutečně baví! :) Já se na tohle taky hrozně těším a už vím, jak moc si s tím vyhraju taky! :) Tvůj návrh se mi líbí, akorát já nejsem na zlaté prvky v interiéru. Ale není to můj byt, takže je to úplně jedno. Těším se na další takové články a přeji ti, aby ti všechno vycházelo podle představ :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  7. Bože to je krása:)! tak na takový články se moc těším :) a ty si dělala návrh nalevo a brácha napravo? Za mě je teda lepší ten levý:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Návrhy v článku jsem dělala oba sama, brácha mi dělal vizualizaci v jiném programu, ale tu jsem na blog nepřidala. :) A děkuji! ❤

      Vymazat
  8. Tohle plánování naprosto zbožňuju a taky jsem si nějak podobně plánovala svůj první byt, který tedy sdílím s přítelem, takže jsme se museli dohodnout a udělat pár kompromisů. A taky jsme neměli moc velký budget na nakupování nábytku a navíc jsme věděli, že tu budeme max dva roky, ale stejně... jak ráda já plánuju a zařizuju.
    Nádherné nápady, obrázky a plány! Doufám, že se ti to povede zařídit přesně podle tvých představ a že tam budeš spokojená! :)

    Vlastin blog: O návštěvě rodiny a začátku semestru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, také doufám, že se vše podaří podle mých představ. :))

      Vymazat
  9. Ahoj,
    zařizování interiérů mě moc baví a líbí se mi, jak sis to vymyslela. Je to takové jednoduché, ale velmi ženské. Ten stolek od Westwing. Krémový koberec by nemusel být špatný, ale možná bych nakonec vybrala nějaký světle šedý. Těším se na další články o zařizování! Měj se krásně:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Máš to moc hezké :) moc ti fandím při zařizování a vybírání. My teď dodělali také další místnost, tak se chystám na nějakou výbavu.

    OdpovědětVymazat
  11. Je to moc krásný! Jsi šikovná a máš skvělý výběr! Já se těším, až jednou budu zařizovat vlastní bydlení :-D A já slyšela, že první výplata se má dát rodičům. :-D A propít? Stejně nepiji, výhoda :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to bude v reálu vypadat skvěle. :) Už se těším na články.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  13. Moc pěkné, také by se mi líbilo, ale možná méně té růžové, už myslím na budoucnost s chlapem (i když žádného nemám) a chlapi té růžové moc nemusí...

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  14. Moc se mi líbí, jaké jsi vybrala barvy. Kombinaci šedé a bílé miluju a ta růžová do toho to podle mě tak akorát hezky pozvedne :ú máš skvělý vkus! vždycky koukám na takovéhle obrázky na pinterestu, a sakra to je takovej žrout času, že to ani není možný :D

    Belle âme

    OdpovědětVymazat
  15. To je nádhera :) Já jsem se těšila na to, až se jednou odstěhuji od rodičů a budu si zařizovat bydlení podle svého, to jsem ale nevěděla, že se nastěhuji rovnou k příteli, který celý byt už má zařízený ;) Pořád s tím tak trošku bojuju a snažím si to tady udělat podle svého, někdy s větším, jindy s menším úspěchem ;)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  16. To vypadá na moc příjemné místo k bydlení :). Gratuluji k tomu a přeju, at čas do jara uteče rychle, ale tak at stihneš, co je potřeba. Ráda budu sledovat tuto cestu k bydlení.

    OdpovědětVymazat
  17. Bílý nábytek do garsonky není špatný nápad - místnost bude myslím působit světleji a prostorněji. A dá se vlastně kombinovat dobře s ostatními barvami. Já bych asi nevolila jako dopňkovou barvu zlatou a růžovou, ale to je proto, že tyhle barvy nemám v oblibě, nikoliv proto, že by to k sobě nešlo.
    Z praktického hlediska - nějaké skříně na oblečení, boty a další rozměrnější máš předpokládám v předsíni... Nebo má byt šatnu (u garsonky moc nečekám)?
    Jinak zařizování je prima, zvlášť teď, když se dají věci bez problémů koupit. Já svůj první byt zařizovala před víc než 30 roky a to výběr byl nulový...

    OdpovědětVymazat
  18. To vypadá, že máme podobný vkus. :) Jen já bych přidala za sebe reprodukce slavných děl. :) Nad pracovním stolem mám skoro na metr polibek od Klimta. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Vidím, že nie som jediná, ktorá zbožňuje bielu a ružovú ❤

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovědětVymazat
  20. Jééé, to ti přeju, vlastní bydlení a těším se na články o realizaci, jelikož takhle z impresí to vypadá fakt krásně! ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  21. Westwing miluju a rekla bych, ze tam travim az moc casu, haha :D Stolecek jsem si zrovna vcera objednala a gauč do domečku mame prave taky z Westwing. Nemůžu se dočkat, až ty věci vybalím :)

    Jinak styl mame hodne podobny a moc se mi to libi :) Držím palce, at je vse podle tvych prestav :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
  22. Zařizování a plánování bytečku, mě nejvíc baví. Budu se těšit na články tohohle tématu.

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
  23. Úžasný vkus! Nádherné a takové "čisté" , to já miluju :) ♥

    OdpovědětVymazat