MENU

neděle 19. ledna 2020

ZDRAVÉ TIRAMISU

Přeji vám všem klidnou neděli! V dnešním článku bych vám ráda představila další recept a tentokrát to bude zdravější verze Tiramisu. Tento dezert patří k mým oblíbeným a proto jsem načerpala trochu inspirace na internetu, ke které jsem přidala opět trochu vlastní fantazie a vznikla z toho vynikající dobrota! Na tomto nepečeném dortíku se snad nedá zkazit vůbec nic, jelikož je to klasika. Každopádně pokud nahradíte pár surovin, vykouzlíte jeho výživnější a méně kalorickou alternativu. Vše co budete potřebovat najdete v následujícím seznamu.

celozrnné piškoty
odtučněný tvaroh
2 balení sýru Philadelphia
2 lžíce třtinového cukru či medu
černá káva
kakao
(rum - dle chuti)

Nejprve si připravíme krém. Do klasického se používá Mascarpone, ale nahradíme ho méně kalorickým tvarohem a sýrem Philadelphia. Smícháme dohromady a přidáme třtinový cukr či med. Následně si vezmeme piškoty, které namočíme v uvařené černé kávě. Tu však nejprve necháme vystydnout. Piškoty naskládáme na dno formy a přidáme vrstvu krému. Takto pokračujeme, dokud nemáme hotové alespoň 3 patra. Poslední vrstvu krému následně lehce posypeme kakaem a máme hotovo. Pokud jste milovníci rumové příchuti, můžete do kávy přidat i kapku rumu. Takto připravený dezert necháme uležet v lednici a máme hotovo. Jeden kousek (cca 80 g) má pouze okolo 140 kcal, což je naprosto skvělá volba sladké tečky k odpolední kávě, kterou si můžete dopřát bez výčitek. Dobrou chuť! 

8 komentářů :

  1. Dietní tiramisu už není sice úplně tiramisu :), ale když si chce člověk dopřát nějaké mlsání, které není až taková kalorická bomba (což mascarpone v originálu je), tak je to rozumné řešení. Jen bych možná zachovala ameretto, dává se ho tam trocha a přece jen chuť je jiná. Ale každopádně moučník vypadá velmi jedle :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzerá fakt výborne!
    Tiramisu som už nejedla a nerobila velmi dlho, musim vyskušat podla tvojho receptu :-)
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to úžasně :) Tiramisu mám hrozně ráda a dělám ho podle dost podobného receptu :) Je to ňamka :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vyzerá super! Tiramisu som veľmi dlho nejedla :) my sme vždy doma robili takéto (ne)tiramisu, bez mascarpone :D

    OdpovědětVymazat
  5. To vypadá tak vynikajícně! Já tiramisu jako sním, ale nemám ráda kávové dobroty. Kávu nepiji a prostě mi to vadí i tady...tak jsem si tak někdy říkala, jestli jako nemůžu udělat tiramisu bez kafe :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Tiramisu miluji! Ale asi nechám přednost tomu z Mascarpone. Jedno toto zdravější jsem už měla a prostě to nebylo ono..:)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  7. Tiramisu miluju a určitě se inspiruji a zkusím zdravější variantu :)).

    OdpovědětVymazat
  8. Já už také zkoušela zdravé, ale nikdy to nebylo ono.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat