MENU

pátek 5. listopadu 2021

LISTOPAD, HALLOWEEN & BÁBOVKA

Přeji vám pohodový pátek! Venku je sice zamračeno, ale tím si nenechme zkazit náladu - k listopadu tohle počasí tak nějak patří. Spíše mě udivuje, jak čas letí a pomalu se blíží období shánění vánočních dárků a podobně. Máme za sebou Halloween i české Dušičky a to je pro mě každoroční znamení, že se Vánoce neúprosně blíží. Mezidobí těchto dvou událostí se mi totiž vždy přehoupne neskutečnou rychlostí a i když zatím nemám úplně tu pravou vánoční náladu, rozhodla jsem se tento víkend začít nakupovat nějaké dekorace. Nejspíš se zajedu podívat do Hornbachu a OBI, kde toho mají mraky a jsem si jistá, že něco vyberu. Co jsem v novém bytě, tak ve své výbavě totiž nemám ani jednu vánoční kouli ani nic podobného. Ráda bych si pořídila i malý stromeček, tak mi držte palce, ať něco pěkného seženu. Pak se s vámi o můj nákup ráda podělím na blogu. Toť můj plán na víkend a do komentářů mi klidně napište, jaký program budete mít vy. 



Podzimní procházky jsou pro mě dokonalý relax, to jsem ostatně zmiňovala už několikrát, ale uznejte sami, že tyhle fotky hovoří za vše. Sluníčko a barevné listy společně tvoří to nejkrásnější roční období. Sice se nám podzim blíží ke konci, ale můžeme být vděční, že letos se opravdu povedl a mohli jsme si užít krásného počasí.




Pro návštěvu jsem ke kávě také pekla, a to kokosovou bábovku. Já na kokosu doslova ujíždím a dezerty s ním jsou pro mě bezkonkurenční. Ráda vám sem pak hodím recept.


V práci jsme v úterý pořádali Halloweenskou diskotéku a teď pevně doufám, že jste se mě až příliš nelekli. :D Bílé čočky působí celkem děsivě a sama sebe jsem v zrcadle pomalu nepoznala. Nicméně to byl můj úplně první halloweenský kostým i líčení v životě a myslím, že jsem celkem obstála. :D  



Takto nějak trávím poslední dobou podzimní večery. Kavárna v Kodani je ideální knížka pro tohle období a začíst se po boku dobrého čaje je mnohem lepší, než sledovat negativní zprávy v televizi. 




...a má dnešní snídaně. Jelikož mám odpolední, dopřála jsem si zdravější verzi palačinky s broskví a čekankovým sirupem - pro mě dokonalé ráno!

Zatím se mějte krásně a brzy u dalšího článku! 

27 komentářů :

  1. Pájo, moc hezký report! Ten Halooweenský make-up je boží! Já bych nic takového nezvládla. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hehe, nebudu lhát, miluju tu kočičku na kalendáři😻! A moc se mi líbí ta svíčka, odkud prosím je🔥? Jinak přeju krásný začátek listopadu 🍂.

    OdpovědětVymazat
  3. Jako vždy krásné fotky. Spojení sluníčka a podzimních barev miluji :) užij si nakupování vánočních dekorací, těším se na článek, co vybereš. Určitě to bude moc hezké. Já jsem měla mít o víkendu sraz s kamarády z tábora, ale bohužel jsem to musela zrušit, jelikož jsem nachlazena, takže nechci ohrozit ostatní. Proto budu odpočívat celý víkend, abych se dala do kupy.
    Těším se na recept na bábovku. Také dělám kokosovou, tak můžeme porovnat rozdíly :) ta fotka je dost děsivá :D ty čočky jsou parádní :D

    OdpovědětVymazat
  4. Bábovka i palačinka vypadají moc dobře. A na knížky od Caplinové se pořád chystám.
    A make-up na Haloween je skvělý (jak to šlo pak dolů? :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě moc nešlo, dávala jsem to pryč asi hodinu.. :D

      Vymazat
  5. Bomba fotky, to líčení na Halloween je parádní!!! Moc vydařené :) A tu knihu mám v merku taky :) líbí se mi moc fotografie s knihami :)

    OdpovědětVymazat
  6. Bábovka vypadá skvěle! A na Kavárnu v Kodani se taky chystám, vlastně jen kvůli tomu, že mě zaujala obálka :D Ale občas je trocha spontánnosti potřeba :D

    OdpovědětVymazat
  7. Souhlasím, že zataženo a upršené počasí k podzimu prostě patří, takže ho mám docela ráda :D
    Ten halloweenský makeup je boží, jsi šikulka!!
    Na Vánoce se už moc těším, některé dárky už mám, ale ráda bych už měla vše do konce tohoto měsíce, ať pak nejsem zbytečně ve stresu, ale dekorace naštěstí mám skoro všechny, zrovna před chvilkou jsem si objednala pár posledních kousků, stromeček budeme kupovat živý až v prosinci, moc se těším :)

    OdpovědětVymazat
  8. No na víkend jsem moc plánů neměla jelikož jsem začala zase chodit do práce ( aneb když děláš pod agenturou v automobilovém průmyslu ). Proto jsem převážně odpočívala, prala a žehlila prádlo. Také jsem se vrhla na focení věcí na blog a psaní článků, které mám v plánu. Potkat tě Pájo na ulici z těmahle bílýma čočkama tak uteču a to by nemusel být ani Halloween. Kavárnu si chci taky přečíst. Jinak máš moc parádní fotky.

    Epilepsyylife

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné fotky, Halloweenský makeup je super :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné fotky, ze kterých úplně vyzařuje podzim, to já ráda :). Ten halloweenský makeup se ti moc povedl! :) Já o víkendu tak nějak odpočívala, v sobotu mi nebylo moc dobře a v neděli jsme byli na procházce s pejsky a tvořila jsem v kuchyni :).

    OdpovědětVymazat
  11. Je pravda, že letos byl ten podzim opravdu krásně barevný. Akorát jsem dnes upravovala fotky z podzimního focení a z výsledku jsem nadšena. Kavárna v Kodani byla skvělá knížka. Dnes mi akorát dorazila kniha Pekárna v Brooklynu, tak se na ni moc těším. Přítel na kokosu taky ujíždí, takže kokosové dezerty dělám poměrně často :D

    OdpovědětVymazat
  12. V sobotu jsme chodili po návštěvách a v neděli jsme si oba dva s přítelem užili den v práci 😅 ale těším se, že něco podnikneme tento víkend 🥰

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  13. Jak tě Kavárna v Kodani baví? Já se popravdě na tyhle knížky těšila, protože je všude vychvalovali a právě Kavárna v Kodani je můj první kousek z Caplinové série a popravdě jsem byla docela zklamaná. Nic extra, klasická romanťárna, tak mě zajímá tvůj názor. :)
    Bábovka vypadá skvěle! Hned bych si dala klasickou českou bábovku zase po době. :D už aby byly Vánoce a já byla aspoň na chvíli zpět. Tyhle naše mňamky mi úplně chybí.
    A kostým je cool, ty čočky jsou fakt krutý. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížka mě baví moc asi i proto, že já většinou čtu úplně odlišné žánry (spíše krimi a psychologické). :D Takže oddychová četba je pro mě příjemnou změnou. :)

      Vymazat
  14. MŇAM! Ta bábovka a palačinka. Sbíhají se mi sliny :D Dostala jsem chuť a asi si udělám palačinky:D A ty fotky jsou úžasné. Skvěle působí tím "podzimním" nádechem. A svíčka s 2 knotama. Super! Ty jsou vždycky vonět:)

    OdpovědětVymazat
  15. Jé, kokosová bábovka, to zní fajn, tu jsem ještě nikdy nedělala :-) A jak říkáš, že nemáš nic vánočního... jeje, já toho mám, že už se musím krotit, jinak to nebudu mít kam dát! :-D Miluji Vánoce a fakt se na ně těším! :-) A mohu se zeptat odkud máš tu bílou vázu? :-) Sháním nějakou větší, ale užší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se Vánoc už nemůžu dočkat! :)
      Váza je tuším z Kiku nebo Pepca, teď si nejsem jistá, ale určitě jsem jí kupovala v jednom z těchto obchodů. :)

      Vymazat
  16. Krásné fotky! Bábovka vypadá moc dobře, hned bych si ji dala!

    OdpovědětVymazat
  17. Zrovna včera jsem si upekla buchtu co dům dá :D

    moc se mi líbí hrneček!

    ABOUT MAI LIFE

    OdpovědětVymazat
  18. Hallowenský makeup se ti povedl opravdu mistrovsky, takhle to umět s barvama bych taky chtěla :D

    OdpovědětVymazat
  19. Zase nádherné fotky!! Na tvůj blog se vždy moc těším, protože mě baví snad nejvíc :) ♥
    Jinak ta kokosová bábovka....mnam! to bych si kdyžtak prosila někdy recept, protože já na kokosu taky ujíždím. :D ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recept sem určitě hodím, je vynikající a kokos taky miluju! :D :)) Jinak mockrát děkuju, hrozně jsi mě potěšila! :) ♥♥♥

      Vymazat
  20. Knihu mám přečtenou a byla pěkná. Mňam palačinky bych si hned dala. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat