MENU

středa 8. května 2024

PROTEINOVÉ KOLÁČKY S TVAROHEM A OVOCEM

 Kdo by nemiloval koláčky?! Dnes tu pro vás mám další tip na pečení a tentokrát to budou mini koláče s tvarohem a ovocem. Tento recept je opět zdravější alternativou, která ale chutná báječně a chutě na sladké spolehlivě zažene. Navíc jsou tyhle koláčky plné bílkovin a ráda si je dávám k snídani nebo jako odpolední dezert ke kávě. Co se týče ovoce, můžete zvolit jakékoliv. Případně by šla i maková náplň, na kterou se sama chystám příště. Tentokrát jsem zvolila jablka s rozinkami, ale v kombinaci s tvarohem by jistě byly vynikající například broskve nebo jahody. Fantazii se meze nekladou a to platí i o samotných ingrediencích. K oslazení můžete použít cokoliv máte rádi. Pokud doma nemáte protein, bohatě postačí smíchat tvaroh s jakýmkoliv sladidlem a můžete tuto položku v receptu vynechat. Na koláčky budete potřebovat:

TĚSTO:
60 g špaldové hladké mouky
200 g měkkého tvarohu
150 g odtučněného tvarohu ve vaničce
30 g erythritolu 
1 vejce

NÁPLŇ:
100 g odtučněného tvarohu ve vaničce
30 g vanilkového proteinu (nemusí být)
ovoce

Nejprve smícháme tvaroh (doporučuji měkký tradiční od značky Olma - 0,3 %), mouku, odtučněný tvaroh, erythritol či jiné sladidlo a vejce. Vznikne poměrně tuhé těsto, které rozdělíme na cca 6 koleček do kterých vytvoříme pomocí lžíce důlky. Následně si připravíme náplň ze zbytku tvarohu a proteinu. Pokud protein nebudete používat, doporučuji tvaroh něčím dosladit. Navrch pak poskládáme ovoce dle vlastní chuti - já použila strouhaná jablka s rozinkami a skořicí. Pečeme na 180 stupňů cca 25 minut. Jsou vynikající a určitě je neváhejte vyzkoušet! 

6 komentářů :

  1. Zajímavý recept. Chystám se udělat revizi mrazáku, co mi tam ještě zbylo z loňské úrody, tak jestli najdu rybíz nebo třeba švestky, tak bych to mohla zkusit.

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá velice zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojky, recept vypadá moc dobře, to bych mohla určitě zkusit:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Budu se opakovat, ale mňam. Vypadají fakt dobře :) Myslím, že jsem kdysi také podobné zkoušela a moc mi chutnaly. Měla bych si je určitě zopakovat.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadají lahodně, díky za tip na víkendovou pochutinu :)

    OdpovědětVymazat