MENU

pondělí 15. listopadu 2021

KAVÁRNA V KODANI

Krásný večer a zároveň začátek nového týdne. Dnes pro vás mám oddychový článek, který se bude týkat mé momentálně nejoblíbenější knihy. Budu moc ráda, když vás následující řádky osloví natolik, že tuto publikaci třeba také vezmete do rukou a začtete se do romantického příběhu o lásce, štěstí a cestování. Kavárna v Kodani se řadí do série knih od Julie Caplinové a velmi mile mě překvapila. Já totiž vůbec nespadám do kategorie žen, které by podobné žánry měly v oblibě. Vždy jsem četla spíše psychologickou či krimi literaturu a v mé knihovně převažují tituly zabývající se sériovými vrahy a kriminalistikou. Nicméně i ve mě se v tomto směru občas probouzí něžná bytost a potřebuji se soustředit na něco méně náročného. To období přišlo právě letos na podzim a shodou okolností je to knížka jako stvořená pro podzimní dny. Konec konců i text na jejím přebalu nabádá k tomu, abyste popadli teplou deku, hrnek horké čokolády a začetli se...



Úspěšná manažerka Kate má přesně takový život, jaký si vysnila. Pracuje pro jednu z nejlepších PR agentur v rušném Londýně, je úspěšná, okouzlující a její přítel je tak...skvělý. Dokud jí tento skvělý přítel neukradne nápady, díky nimž je povýšen místo ní. Kate by ráda všem dokázala, že není tak mladá a nezkušená, jak si všichni myslí. Získat jako nového klienta velkého prodejce dánských bytových doplňků a nábytku je její šance. Proto musí absolvovat cestu do Kodaně. Co se zprvu zdá jako otravný PR výlet pro hrstku ještě otravnějších novinářů, jehož jediným účelem je získání zakázky pro Kate, se nakonec změní v cestu, která všem účastníkům změní životy. Během poznávání krás Kodaně a dánského přístupu k životu poznávají novináři i Kate sami sebe. Nakonec se ukáže, že všichni získali mnohem víc, než jen námět na články nebo pracovní příležitost.


Při čtení Kavárny v Kodani člověk opravdu dostane chuť na kávu či dortík a pokud vám něco říká styl Hygge a máte ho rádi, určitě při čtení nebudete zklamaní. On vlastně i samotný obal knížky působí lákavě a způsob, jakým dokáže autorka psát, je skutečně relaxační. Hned po dočtení se ráda vrhnu i na další perly z této série - konkrétně mě láká Hotýlek na Islandu nebo Pekárna v Brooklynu

Četli jste některou z výše zmíněných knih, popřípadě jaká je vaše oblíbená? Jsem moc ráda, že mě po dlouhé době oslovil i tento druh literatury a co více, dokázala jsem se při čtení opravdu uvolnit a přijít na jiné myšlenky. Moc vám knížku doporučuji a pokud nevíte, co si přát pod stromeček, berte jí ode mě jako osvědčený tip, který stojí za to! 


12 komentářů :

  1. Obálka je úžasná! Kniha rozhodně zaujme na první pohled. Já čtu hodně o 2. světové válce. Je to náročné téma, proto taky potřebuji sem tam oddych a ráda sáhnu po nějaké romantické/vtipné knížce:)

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha vyzerá byť zaujímavá :-)
    Máš to doma krásne naaranžované, super.

    OdpovědětVymazat
  3. Já se zrovna tuhle knížku chystám koupit mámě k Vánocům. A musím říci, že celá série má krásné obálky.

    OdpovědětVymazat
  4. Wow, jak já teda vůbec knihy nečtu, protože jsem prostě na tu romantiku, tak tuhle bych si teda moc ráda přečetla! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já od Caplinové četla už dvě knížky, tuhle jsem zatím nečetla, ale mám v plánu si ji přečíst. Z těch dvou co jsem četla ( Cukrárny v Paříži a Hotýlku na Islandu ) se mi více líbil Hotýlek na Islandu.

    Epilepsyylife

    OdpovědětVymazat
  6. Ahooooooooooj, tak tuto knihu bych si měla přečíst, už jen z té podstaty, že Kodaň miluji. ♥ Krásná barva laku. Pěkný sváteční den přeji. ☺

    OdpovědětVymazat
  7. Od autorky jsem ještě nic nečetla, ale tuto knížku jsem již zaregistrovala, protože mě moc zaujal její obal. Příběh zní dobře, takový styl mám ráda. Až nebudu vědět, co si přečíst, tak už vím, po čem sáhnu :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  8. Takové knihy mám ráda, určitě by se mi líbila i tato. :))

    OdpovědětVymazat
  9. O této knížce i některých ze zmíněných jsem slyšela, ale nečetla je :O. Každopádně myslím, že by mě bavily :).

    OdpovědětVymazat
  10. Já zatím četla jenom tuto a hned se mi zalíbila. :) určitě si přečtu i další.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  11. Já se hrozně těším, až si její knihy přečtu :) už mám jednu půjčenou a to Chatu va Švýcarsku a moc se těším na ni :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tahle byla moje první od autorky. Teď momentálně čtu Pekárnu v Brooklynu a už jsem asi v půlce a furt mi tam něco chybí. Od začátku je kniha strašně snadně předvídatelná, tak jsem zvědavá na její konec.

    OdpovědětVymazat