MENU

neděle 1. listopadu 2020

SEŠIT RECEPTŮ | DIY

Přeji vám krásný začátek listopadu! Vzhledem k tomu, že jsem díky současné situaci na home office a mám tak více času i na aktivity, které bych v běžném chodu nestíhala, rozhodla jsem se trochu zapojit svojí kreativní stránku. Všude možně po papírech a sešitech se mi nahromadila spousta receptů a řekla jsem si, že by nebylo od věci dát je dohromady na jedno místo a mít tak ve všem přehled. Vytvořila jsem si sešit s recepty, ale aby nebyl nudný, doplnila jsem ho různými obrázky. Snad od základní školy jsem nemalovala a držet v ruce pastelky byl takový nostalgický návrat do dětství. :D Určitě to není nejrychlejší způsob, jak si recepty zaznamenat, ale když je teď celý svět pomalejší, přišlo mi to jako fajn nápad. Tenhle zápisník plný dobrot mi totiž už zůstane a aspoň se mi díky němu každé vaření a pečení bude zdát veselejší. 



Pro fotky jsem tématicky zvolila recept na dýňovou polévku, kterou se chystám dělat příští týden. Na podzim je to jeden z mých nejoblíbenějších pokrmů, který zahřeje a pokud byste chtěli vyzkoušet mojí verzi, ale z fotky vám nejdou zřetelně přečíst ingredience a postup, najdete recept na tomto odkazu. To mě přivádí k další věci a to je, že několik receptů jsem dosud měla publikovaných pouze tady na blogu. Je tedy opravdu na čase udělat si v nich pořádek. 

Popravdě jsem trochu inspirace posbírala i na Pinterestu, kde jsou podobně vyzdobených sešitů a diářů hromady. Máte také nějaký sešit receptů a jaký způsob jejich zapisování preferujete? Mám v plánu si podobně vyhrát i s mým novým Dollerem, který je pro tyto mé "kreativní nálady" jako stvořený. :D Myslím, že není úplně zbytečné dát podobným věcem prostor, jelikož mají praktické využití a stále je to efektivnější způsob, jak využít během nouzového stavu volný čas a netrávit ho jenom u seriálů. Mějte se krásně!

23 komentářů :

  1. Na to že jsi od základní školy nemalovala, tak jsou kresby moc hezké! Líbí se mi jak to máš pěkně barevné, s tímto sešitem se ti bude vařit samo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Máš to nádherně zpracováno! Já mám také sešit na recepty asi od loňského roku, ale mám tam zatím asi jen jeden recept na bábovku :D :D otěže ve vaření nějak převzal přítel, tak nyní moc nesepisuji ani recepty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě naopak zatím bábovka úplně chybí. :D A děkuji. :))

      Vymazat
  3. Super si sa vyhrala, krásny zošit receptov :-)
    Ja do tekvicovej polievky dávam aj strúhaný ďumbier a kurkumu... a receptov mám kade tade neúrekom :-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Pekne vymyslené. Ja mám tiež taký zošit, kde si značim tie moje naj overené recepty.. hlavne teda na koláče.. ale teda ani zdaleka ho nemám takto vyšperkovany :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Párkrát jsem zkusila si takto recepty zapisovat, ale nikdy mi to nevydrželo. Nejradši je mám hezky přehledně sepsané na blogu :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  6. Tý jo jako sešit s recepty mám také, ale že bych tam měla takové kresby to se říct nedá. :) Nádherné to máš.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  7. Taky mám svůj sešit na recepty a dost mi to připomíná, že bych si ho taky mohla dát dohromady a dolepit ozdoby :D Určitě ale nebudu tolik kreativní jako ty, na to nemám nervy :D

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkný receptář. Já jako receptář tak trochu používám svůj blog, ale mít sešit není taky k zahození (mám kroužkový ze svých kuchařských začátků a ještě pořád po něm sahám).
    Na HO jsem plánovala spoustu věcí, ale zatím mne pořád hltí úkoly z práce tak, že u pracovního PC trávím skoro víc času než v práci :(

    OdpovědětVymazat
  9. This looks so cool! I love your drawings. So cute!
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to sis krásně vyhrála! :) Já si zapisuji recepty hlavně na blog. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Wow, to vypadá krásně, jsi vážně šikovná! :)

    One Loving Girl

    OdpovědětVymazat
  12. To je boží! Proč mě tohle nikdy nenapadlo? Nejsem tolik kreativní no :-D přitom knihu receptů mám, takže...tohle je fakt povedené! :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Poslední dobou neustále přemýšlím nad tím, zda si také vytvořit takový sešit s recepty, nebo zda si je raději zpracovat do digitální podoby, kterou bych mohla mít po ruce neustále, ať budu kdekoliv.
    Každopádně si to vytvořila moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
  14. Máš to moc krásné, taky mám, ale rozhodně ne tak hezký, jen tam v rychlosti zapisuji :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  15. Páni, tak to tě obdivuji, že si s tím tak vyhráváš :) Je to nádherný :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  16. Ježiš to je hezký! Já neumím kreslit ani pomalu hezky psát, takže by to u mě dopadlo katastrofálně, ale věřím, že sis s tím vyhrála a hezky se zabavila:)

    OdpovědětVymazat
  17. Já si vedu hodně jednoduchý sešit, bez těch malůvek. Většinou mám recepty v hlavě a zkouším ráda i nové kombinace, ale když potřebuji něco osvědčeného, mrknu se, jestli mám v té hlavě všechno ze seznamu :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Moc krásně zařízený sešitek, já mám obdobně dělaný sešitek z Pepco, což tedy je spíš prázdný receptář. :)

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  19. Bože to je nádhera! Já si také píšu recepty do sešitu, ale takhle krásné to opravdu nemám. Obrázky si také kreslím, ale na tebe teda opravdu nemám! To je hezuuuu :) ♥

    OdpovědětVymazat