LEDEN

Krásný úterní večer! Právě jsem dorazila domů z práce s uvědoměním, že je konec měsíce a celý leden máme za sebou. Pro mě je to skvělá zpráva, jelikož leden a únor jsou pro mě měsíce nudné, depresivní a evokují mi pouze dlouhé čekání na jaro. Na to už se mimochodem šíleně těším a nejraději bych si už dala do vázy tulipány. :D Každopádně jsem dala dohromady pár fotek, které uplynulý měsíc vystihují a nezbývá, než se o ně s vámi podělit v dnešním článku. Abych ale nebyla jen negativní, přeci jen se našlo pár radostných událostí, díky kterým byl průběh ledna o něco veselejší. Vnímáte první dva měsíce v novém roce podobně nebo na vás naopak takto působí spíše podzim? Pro hodně lidí v mém okolí jsou úvodní týdny po Silvestru také celkem nepříjemné. Na druhou stranu první měsíc roku 2023 utekl relativně rychle a pokud uplyne podobnou rychlostí i únor, budu příjemně překvapená. :)

Hned na začátku ledna jsem nastartovala zdravější režim. Začala jsem se více hýbat, ať už to byla chůze nebo domácí cvičení na stepperu. K tomu ruku v ruce patří i zdravější jídelníček, kdy jsem po vánočních svátcích vyměnila smažené a sladké za spoustu zeleniny a bílkovin. Se startem roku 2023 nechybělo ani plánování různých akcí, ať už v soukromém nebo pracovním životě.
Jak už jsem zmínila na začátku, leden měl příjemnější průběh díky několika událostem. Narozeniny slavila moje mamka, synovec a další týden moje kamarádka. Stihla jsem tak tři oslavy, které jsem si užila po boku blízkých. Také jsem přiložila ruku k dílu a upekla mini Pavlovy, které miluje právě mamka a byla z nich nadšená. Čas se našel i pro posezení u kávy a moc se těším, až si jí budeme moci vychutnávat venku na zahrádkách. 
Kromě zábavy na mě samozřejmě čekalo i spoustu práce. Po novém roce to známe asi každý a menší chaos k prvním týdnům zkrátka patří. Na programu byly schůze, plánování akcí, zpracování statistiky a mohla bych pokračovat. Tím nejnáročnějším ale bylo si opět zvyknout na pracovní proces. 
Na závěr malé "fit okénko", protože když už jsem nakousla mojí snahu o zdravější stravování, není od věci vám zmínit několik tipů. Poslední dobou jsem si oblíbila smoothie drinky a pokud jste i vy milovníci ovocných nápojů, rozhodně vyzkoušejte následující kombinace:

- špenát, avokádo, mango, jablko, kokosová voda
- jahody, borůvky, kokosová voda
- pomeranč, mango, obyčejná voda (ovoce je totiž samo o sobě dosti výrazné chuti) 
Toť můj celý leden v krátkém shrnutí a dejte mi do komentářů vědět, jaký to byl měsíc pro vás a zda jste do roku 2023 vkročili pravou nohou. Dobrou noc. 
12 komentářů on "LEDEN"
  1. Taky už se těším na jaro. 🙂 Mám to podobně jako ty - leden se většinou vleče, zato únor je nějaký rychlý. Letos ten první měsíc roku utekl tak rychle, že ani nevím, jak. Taky jsme měli jednu menší oslavu - mamka měla narozeniny. Celkově to byl fajn start roku a věřím, že takový pohodový bude i únor.
    Měj hezký den. 🙂

    OdpovědětVymazat
  2. Pekné zhrnutie a smothie drinky sú skvelé.
    My si doma zas odšťavujeme ovocie a zeleninu a tiež je to fajn. Najradšej mám kombo mrkva, jablko, hrozno a pomaranč :-)
    Pekný február!

    OdpovědětVymazat
  3. Hezké shrnutí :) leden nemám ráda hlavně kvůli zkouškám :D vánoční dny si kvůli tomu moc neužiju, ale naštěstí vše dobré dopadlo a teď mám do půlky února prázdniny :) taky se těším na jaro, až budu fotit rozkvetlé stromy, jezdit na kole, hrát tenis venku :) měj pěkný únor!

    OdpovědětVymazat
  4. Také se nemůžu dočkat jara. Ať máš pěkný únor :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  5. coo, ty Pavlovi si pekla? ty jsou naprosto krásné!! Myslela jsem, že si kupovala

    OdpovědětVymazat
  6. Presne, začiatok roka vždy tak rýchlo letí, že ani nechápem a už je február :-)

    L I V E I N F O X W O R L D

    OdpovědětVymazat
  7. No ja som sa nestihla ani spamätať a je tu február. Ako strašne rýchlo to ubehlo. A tie smoothie vyzerá super, ja som si tiež také robila a asi sa k tomu vrátim.

    SPRING COAT

    OdpovědětVymazat
  8. hey babe. i love reading your blog and i love all the aesthetic photos here.
    Let’s connect. I followed you, and I hope you’ll follow me back :)

    JULIE ANN LOZADA BLOG
    INSTAGRAM: @julieann_lozada

    OdpovědětVymazat
  9. Smoothie mám ráda, ikdyž si je nedělám moc často. Leden v krzu vlastně pracovní. Začala jsem se také více hýbat a to hlavně z toho důvodu abych vypnula hlavu, protože s ním mám v poslední době hodně velký problém. Také jsem slavila v lednu narozeniny, které se letos nesli v poklidném duchu. Také jsem přečetla 3 knihy za leden.

    Epilepsyylife


    OdpovědětVymazat
  10. Já mám naopak leden ráda, což bude ale tím, že mám narozeniny. :) Zároveň je to pro mě vždy začátek nového roku, kdy jsem tak celkově nejnamotivovanější a do všeho se shrnu s obrovskou energií. Na mě naopak největší splín padá právě na podzim - září a říjen úplně nesnáším, protože končí léto a začínají zpátky všechny povinnosti a hnusné počasí. :D
    Já tulipány dostala právě k narozeninám, tak už je ve váze mám.. :D jen do toho.

    OdpovědětVymazat
  11. Každý měsíc má něco do sebe. My si zimu zpříjemnili výletem do Říma, kde je momentálně krásných jarních 15°C :) Oceňuji tvoje zapálení do zdravého stravování, u mě to už není, co bývalo. Hrozně jsem polevila a už je to na mě vidět :D No, ještě nejsem úplně jistá, co s tím udělám.. :D :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  12. Pokud máš ráda kefír, zkus smoothie i s ním, je moc dobrý, nebo namíchat jogurt + vodu :-D aby to byl nápoj, nebo rostlinné mléko. Také zkouším různé kombinace a sáhla jsem už i po špenátu.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat