MENU

pátek 8. prosince 2023

PRVNÍ ADVENTNÍ TÝDEN

 Krásný večer vám přeji! První adventní týden je téměř za námi a jsem moc ráda, že jsme si mohli užít i relativně velkou sněhovou nadílku. Tak nějak ale tuším, že byla zároveň poslední, jelikož poslední roky už je tradice, že na Vánoce bývá okolo 11 stupňů. :D Když jsem byla malá, pamatuji si bílé Vánoce, které díky tomu měly o to větší kouzlo. Bohužel, tyhle časy jsou dávno pryč, ale uvidíme - třeba se letos stane malý zázrak a budeme překvapení. K mrazíkům ale patří i ta méně příjemná část, která se nevyhnula snad nikomu v mém okolí a to je nachlazení. Od neděle mě bolelo v krku a kapesníky jsem měnila o sto šest, ale naštěstí už je to téměř za mnou. Čaj se zázvorem a citronem byl mým velkým pomocníkem a teď už snad budu plná síly, abych splnila všechny zbývající povinnosti. Mám před sebou další cestovatelský víkend a také bych chtěla upéct nějaké cukroví. Jak jste si užili první prosincový týden vy a co máte v plánu na sobotu a neděli? Hlavně si na maximum užívejte adventní čas bez zbytečného stresu. 

Během uplynulého týdne jsem vyzvedla zbylé balíčky ze zásilkovny a konečně mohu říci, že mám všechny dárky pohromadě. Volnou chvilku jsem využila také k návštěvě pekárny Sázava, kde jsem si dala kávu a jejich karamelový croissant - pokud budete mít někdy cestu kolem tohoto pekařství, určitě ho vyzkoušejte, je dokonalý! :)
První adventní víkend byl ve znamení pečení prvního cukroví. S mamkou jsme se vrhly na linecké a otevřely jsme si k tomu tradičně lahev Prosecca. Pečení miluji, zvláště to vánoční. Také jsme s celou rodinou zavítali na rozsvícení stromečku do Poděbrad a na trhy v Hradci. Mám pro vás spoustu fotek, ale to až v nějakém dalším článku. 
Nechyběla pomalá rána s mojí oblíbenou snídaní v podobě proteinových palačinek a cappuccina. Postupně jsem nakoupila i několik balících papírů a pokud by vás zajímalo, kde jsem je sehnala, zavítejte do Pepca a Kiku. Mají opět ten nejlepší výběr. 
Dobrou noc.

7 komentářů :

  1. Evidentně jsi si první adventní týden užila i přes to nachlazení. Jinak moc hezké fotky...

    OdpovědětVymazat
  2. Je fakt, že sníh na Vánoce by bylo krásné překvapení, přála bych to každého dítěti to zažít. Též jsem byla také před pár týdny nemocná a vyřadilo mě to na 4-5 dní z provozu. U nás se peklo dneska. Pracovně především. O víkendu jsem si užívala volno a také začala pomalu dělat vánoční úklid ačkoliv na něj budu mít i čas i ten týden před Vánoci, kdy už mám dovolenou. Jinak pěkné fotky.

    Epilepsyylife

    OdpovědětVymazat
  3. Ten prosinec nějak rychle utíká :). Už jsem se taky vrhla do pár druhů cukroví :). Užívej zbytek adventního času :).

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem všechny čtyři adventní neděle v práci :-) Ale vynahradím si to vždy, jak přijdu domů. Trochu se bojím, že na Vánoce bude počasí pomalu jako na jaře. Líbilo se mi, jak bylo teď naposled krásně bílo, ačkoliv se mi to líbí jen do té chvíle, dokud nemusím sednout za volant :-D Dlouho taková zima nebyla, tak snad takto bude i o Vánoce :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já byla nemocná prakticky celý podzim, tak věřím, že na zimu se mi to už vyhne :D pro jistotu si zaťukám :D Mě hrozně baví, jak je spousta lidí ze Sázavy paf, ale toto pekařství pochází od nás, máme tu v malém městě 2 pobočky a vůbec mi to nepřijde nic extra.. :D Užívej předvánoční čas!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  6. Bílé Vánoce by byly krásné, ale bohužel to zase nevyjde :( vloni napadl sníh týden před Štědrým dnem, tentokrát na začátku prosince a bylo ho opravdu požehnaně! Pepco je nejlepší <3 :) moc ráda tam chodím

    OdpovědětVymazat
  7. Mně se tedy překvapivě nachlazení vyhnulo a cukroví mi pekla babička. Dělala jsem jen dva druhy.

    OdpovědětVymazat