MENU

sobota 27. dubna 2024

NOVÝ PARŤÁK: APPLE WATCH SE 2

 Poslední týdny mi dělá společnost nový parťák, na kterého nedám dopustit. Jak už napovídá název článku, jedná se o nové chytré hodinky - konkrétně Apple Watch SE 2. Zvolila jsem novější model z roku 2023 a jsem s jejich koupí maximálně spokojená! Roky jsem používala hodinky od značky Amazfit, které sloužily také skvěle, ale poslední dobou jsem u nich už pozorovala výpadek funkcí. Zejména pak velké rozdíly v měření tepové frekvence, kdy jsem jednu chvíli měla při cvičení tep 160 a během pár vteřin spadl například na 88. Dříve to nedělaly, ale po letech každodenního používání se není čemu divit. Apple byla jasná volba, jelikož jsem vždy záviděla všem, jak mohou využívat známou funkci plnění kroužků. Ta se týká nejen aktivity, kroků a cvičení, ale i hodin, které strávíte na nohách. Hodinky vás tak vybízejí k tomu vstát, pokud jste dlouho seděli a doplněny jsou o spoustu dalších funkcí, které mě velmi baví. 

Co se týče samotného modelu, vybrala jsem menší velikost a to 40 mm. Jelikož mám malé zápěstí, nevypadají na mé ruce jako pěst na oko a příjemně se nosí. Displej lze měnit dle požadovaných preferencí a mě osobně vyhovuje mít na očích přehled o čase, spálených kaloriích, minutách aktivity a počtu hodin v pohybu. Pořídila jsem si je hlavně z důvodu sledování záznamu o cvičení. Často chodím běhat, cvičím doma na stepperu nebo podle různých workout videí na Youtube. Na hodinkách lze zaznamenat nespočet typů cvičení od chůze, jízdě na kole až po pilates, tanec či kickbox. Zásadní výhodu však vidím v tom, že Apple Watch poznají a měří veškerou vaší aktivitu během dne a této funkce si u jiných značek nejsem vědoma. Není tedy potřeba měřit spálené kalorie jen u vybraného druhu cvičení, ale na konci dne máte přehled o všech spálených kaloriích, které se týkají např. i chůze do schodů, práce na zahradě nebo i rychlého odskočení k tiskárně. Díky tomu jsem byla mile překvapená, kolik kcal za den spálím a výsledná hodnota se pohybuje denně v rozmezí 400 - 500. Nemám příliš sedavé zaměstnání a denně nachodím okolo
9 000 - 11 000 kroků, za což jsem vděčná.

Pokud máte Apple Watch, dejte mi vědět do komentářů, jak jste s nimi spokojení a také by mě zajímalo, zda se dle vašeho názoru dá těmto hodnotám věřit nebo jsou pouze orientační? Ráda si přečtu zkušenosti ostatních, ale podle recenzí si právě tyto hodinky vedou velmi dobře a nevidím tedy důvod jim nevěřit. Za maličkou nevýhodu považuji slabou výdrž baterie. Je nutné nabíjet každý den (já nabíjím vždy přes noc), ale není se čemu divit - přeci jen nepřetržitě sledují veškeré údaje včetně tepové frekvence. 

Čím jste si v poslední době udělali radost vy?

10 komentářů :

  1. Jsou moc pěkné! Já mám hodinky právě od Amazfit zatím, akorát mamce se taky už pokazily a my je kupovaly v podobnou dobu, takže se taky už trochu bojím, jak dlouho ještě vydrží :D Ale zatím jsem s nimi spokojená, uvidím co budu vybírat dál. Hezky napsaný článek, ať hodinky slouží. Jinak já si teď dělám radost hlavně kosmetikou, ale k narozkám si chci koupit novou obrazovku k počítači, tak na to se taky už těším ♥

    L.V.
    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám jednoduché hodinky od Garminu, neměří tepovku ani vystoupaná patra, jen kroky a spálené kJ. Ale celkem mi stačí. Mám aplikaci propojenou i s váhou, kterou mám taky od Garminu...

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mám hodinky a jsem naprosto spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nemám rada ozdoby na telo (naušnice, náramky...) Hodinky mi až tak nevadia, no aj tak uprednostňujem fit náramok. Teraz ho však dlhodobo (niekoľko rokov) nenosím, pretože sa mi rozšíril ekzém na rukách, ale tebe hodinky veľmi pristanú :) Nech ti dlho slúžia :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hodinky mám a jsem s nimi spokojená. Přijdou mi tedy více kancelářské než sportovní a to i v rámci funkcí, ale moc se mi líbí jak komunikují s IPHONEM. O měření nemám moc info, nemám přesnost s čím porovnat, ale za mě to orientačně naprosto stačí. Vypadají hezky, jsem s nimi spokojená, takže za sebe mohu doporučit.

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám Garmin a miluju je :) Hodinky vypadají moc pěkně :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  7. Mě loni přítel koupil k narozeninám hodinky od Apple a nedám na ně dopustit :) Věřím, že jejich hodnoty měření se blíží k reálným, ale i tak bych to pořád brala jen orientačně :) S baterií to mám stejně, vydrží max den a půl. Ale jak sama píšeš, není se čemu divit vzhledem k tomu, kolik zaznamenávají informací :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  8. Mám ich tretí rok a nedám na ne dopustiť. A to som neznášala nosenie hodiniek :-)
    Vždy ma v obchode "pochvália" keď na nich pípam vernostnú kartu, nemusím ich nosiť so sebou, ak keď si zabudnem mobil, aplikácie fungujú. Tiež mám tie menšie ana displeji fotku syna a nášho bulldoga...

    OdpovědětVymazat
  9. Jsou nádherné <3 také mám hodinky, ale ne od Apple. Mají také spoustu funkcí, ale já je používám hlavně na měření spánku, kroků a samozřejmě čas. Je možné si tam naistalovat i sociální sítě, ale to nechci. Ty je tam máš nainstalované?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem si tam sociální sítě nedávala, neustále by mi na ruce chodilo upozornění a to by mě rozčilovalo. :D :)

      Vymazat