Zdravím vás! V dnešním článku pro vás mám opět recept, ale pro změnu se nebude jednat o nic sladkého. Pro milovníky slaného mlsání a zejména pizzy, bude tato alternativa ideální volbou. Sama jsem nejdříve měla předsudky, jak asi může pizza z cottage sýra chutnat. Po vyzkoušení jsem usoudila, že ji budu dělat nejspíš často, protože je vážně výborná! Těsto je lehké a od klasické pizzy byste rozdíl téměř nepoznali. Vím, že existují i jiné varianty například s tvarohem a pokud někdo z vás zná nějaký další, zdravý recept na pizzu, budu ráda, když se o něj s námi podělíte v komentářích. :) Vše co budete potřebovat na mojí verzi najdete v následujícím seznamu:
1 balení cottage (200 g)
60 g špaldové mouky
1 vejce
1/2 lžičky kypřícího prášku
sůl, pepř
Výše zmíněné suroviny jsou pouze na těsto, které vydá na dvě menší pizzy. Vše smícháme, zpracujeme tyčovým mixérem a rozprostřeme na pečící papír. Samotné těsto pečeme zhruba 8 minut na 160 stupňů. Následně si připravíme vše, co na pizze máme rádi. Volba už je jenom na vás. Rozhodně ale doporučuji přidat oregáno. Já jím posypala rajčatový protlak, který sem rozetřela na pizzu. Následně jsem přidala šunku, mozzarellu, rajčata a kukuřici. Stačí jemně osolit, opepřit a dáme do trouby na dalších cca 15 minut. Výsledek rozhodně stojí za to!
Zrovna v úterý jsem pizzu dělala, ale z klasického těsta. Budu to muset vyzkoušet i podle tebe!
OdpovědětVymazatJá zase miluju pizzu z ovesných vloček. Tu si dělám často a naprosto zbožňuju! Myslíš, že můžu zkusit tohle těsto, když mi samotný cottage přijde odpornej? Možná by to smíchaný nemuselo chutnat jako originál, ne?😅
OdpovědětVymazatVerča ze Ztracena v Praze | Co číst a poslouchat? A jak na tom celém ušetřit? | TIPY
Cottage z toho právě vůbec není cítit, určitě vyzkoušej :))
VymazatRozhodně vyzkouším, jelikož jsem milovnice pizzy. Mám ráda klasickou, ale zkoušela jsem před časem tvarohovou pizzu, která je taky moc dobrá. Říkám si, že bych takhle mohla dostat do sebe cottage sýr, který samotný mi vůbec nechutná.
OdpovědětVymazatEpilepsyylife
Já si takto doma pizzu vůbec nedělám. Vlastně jsem ji už dlouho neměla, ale tyhle zdravější verze se mi moc líbí.
OdpovědětVymazatPovídání nejen o kosmetice
Zajímavý recept, takový by mě asi sám od sebe nenapadl :) Já dělám nejčastěji těsto na pizzu ze špaldové Pernerky :)
OdpovědětVymazatZajímavý recept. Už jsem pár alternativních pizz, resp. receptů na ně viděla na různých blozích, ale ješttě jsem žádný nevyzkoušela.
OdpovědětVymazatIdeální pro postkaranténní dietku :D Díky za super recept!
OdpovědětVymazatThis looks so delicious!I really love your blog,I'll follow and support you from now!
OdpovědětVymazatHope you'll visit and maybe love and follow me too!
beeautyqueen000.blogspot.rs
Pizza vypadá super, mohla bych ji někdy vyzkoušet :D
OdpovědětVymazatLittle Dreamer
Já měla cottage vždy jen v salátu nebo jen tak za studena samotný, ale takhle zapečený nikdy :-)
OdpovědětVymazat