Krásný večer vám přeji! Je neděle a to znamená, že u mě nesmělo chybět nějaké pečení a moučník k odpolední kávě. Snažím se ale kalorické dezerty nahrazovat zdravějšími verzemi a dnes tu pro vás mám jeden tip na perník s čokoládovou polevou a ořechy. Je to rychlovka a chutná skvěle! Navíc v této verzi není žádný rafinovaný cukr a doslazen je pouze stévií a ovocem. Pokud rádi pečete, zkuste do svých receptů někdy přidat například nastrouhané jablko - dokonale dezert zvláční a je to mnohem lepší, než péct pouze z mouky. Veškeré ingredience naleznete v následujícím seznamu:
1 banán
1 jablko
1 jablko
180 g špaldové mouky
20 g kakaa
1 kypřící prášek do perníku
160 ml polotučného mléka
25 ml oleje
1/2 lžičky perníkového koření
1/2 lžičky skořice
1 vejce
2 lžíce tekuté stévie
čokoláda na vaření
lískové ořechy
Nastrouháme si jablko nahrubo, vidličkou rozmačkáme banán a veškeré ingredience (mimo čokoládu a ořechy) následně smícháme dohromady. Co se týče oleje, můžete použít jakýkoliv máte rádi. To samé platí u mléka či způsobu doslazení. Já jsem si poslední dobou velmi oblíbila stévii (proto jsem jí také použila do receptu) - každopádně pokud preferujete jiné ingredience, výběr je na vás. Těsto vylijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme zhruba 30 minut na 180 stupňů. Necháme trochu vychladnout a nakonec navrch přidáme čokoládu na vaření, včetně rozdrcených lískových ořechů. Dobrou chuť!
Se stévií ještě zkušenost v kuchyni nemám, ale používám ten zdravější třtinový cukr :) Perník vypadá dobře, povedl se ti :-)
OdpovědětVymazatTak to je parádní recept! Teď bych si ten perníček fakt dala :). Také se snažím někdy recepty trochu upravovat, hlavně sladím ve většině případů erythritolem, protože nezvyšuje hladinu cukru v krvi, a to já se slabou cukrovkou potřebuji :D.
OdpovědětVymazatJá jsem dělala o víkendu klasický perník, ale tento vypadá ještě líp :)
OdpovědětVymazatVítejte u Mišky
Mňam, mňam. Dala bych si.. já teď poslední dobou dělám jen banánový chlebík, cheesecake nebo jablečný koláč, ale perník, ten bych snad taky zvládla. :D
OdpovědětVymazatPerník vyzerá výborne a určite tak aj chutil :)
OdpovědětVymazatJa vždy znižujem cukror v recepte aj na polovicu...alebo ho nahrádzam medom.
Pá
Wau, tak ten sa ti nádherne vydaril :)
OdpovědětVymazatWhat A Fancy World
Mňam! Ten se povedl, vypadá skvěle!
OdpovědětVymazatMňam tak sen bych snědla na posezení 🥰🥰🥰
OdpovědětVymazatMoučníky, kde jsou v těstě strouhaná jablka nebo banán bývají pěkně vláčné, mám je taky ráda. Tvůj perník vypadá velmi jedle, ty oříšky navrchu má dávají šmrnc a luxusnější vzhled.
OdpovědětVymazatPavlínko dezertik vypadá úžasně. Musím říct, že já také občas použiju do buchty jablíčko. Třeba i právě taky do perníku a je to výborný a vláčný, přesně jak píšeš. ❤️
OdpovědětVymazatVyzerá skvelo!
OdpovědětVymazatSIMPLYBERENICA — Facebook Page — READ ABOUT "14 EASY WAYS HOW TO REDUCE YOUR CARBON FOOTPRINT"
Vypadá naprosto fantasticky! Já v sobotu pekla vánočku a hned se po ní zaprášilo :)
OdpovědětVymazatZrovna včera jsem taky pekla perník, akorát mám alergii na oříšky, tak to dělám bez nich :) Tvůj recept taky vypadá super, možná někdy vyzkouším :)
OdpovědětVymazatTak ten vypadá skvěle. Hned bych ochutnala, určitě byl výborný.
OdpovědětVymazatPovídání nejen o kosmetice
Ahoj,
OdpovědětVymazatperní vypadá skvěle, Taky ho doma děláme s jablky, je to moje oblíbená buchta. Já jsem dneska pekla tvarohovou štolu a fakt se povedla. Mám z toho radost, recept se na blogu brzy objeví:-) Měj se krásně!
Hanka z ciculka.cz
No vypadá naprosto skvostně! A díky banánu a jablku je určitě krásně vláčný. Čokoládová poleva s oříšky vždycky vyzdvihne recept ještě mnohem víc, tím člověk prostě nikdy nic nezkazí :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Mňam! Tak ten vyzerá úžasne! Milujem perník a aj napriek tomu, že nie som priveľkým fanúšikom orechov v takýchto receptoch, hneď by som ho vyskúšala :)
OdpovědětVymazatFRENCHSTYLE
Perník miluju na jakýkoliv způsob a s čokoládou, to je sen :-)
OdpovědětVymazat