TEST ARAŠÍDOVÝCH MÁSEL: KTERÉ JE NEJLEPŠÍ?

Má své milovníky, ale i odpůrce. Arašídové máslo zkrátka buď milujete nebo nenávidíte. Mně trvalo roky, než jsem ho vůbec ochutnala a vždy jsem byla ke zkoušení nových chutí spíše skeptická. Možná mě i ovlivnilo právě to, že spoustu lidí o něm mluvilo v negativním smyslu a odrazoval mě i fakt, že je velmi bohaté na tuky. Měla jsem totiž spoustu životních fází, kdy jsem téměř hladověla, abych zhubla a nějaký tuk v potravě navíc nepřipadal v úvahu - to by ale byla jiná kapitola. Je to zhruba rok, kdy jsem arašídové máslo ochutnala poprvé a okamžitě jsem si ho zamilovala! Měla jsem to štěstí, že jsem sáhla po chutném a kvalitně zpracovaném. V tomto ohledu na druhou stranu dokážu pochopit i skupinu těch, kterým jeho chuť přijde naprosto odporná. Je totiž velmi důležité vybrat si ten správný produkt, protože i já jsem narazila na pár takových, které mi vůbec nesedly a znovu bych si je nekoupila. A to je i téma dnešního článku. Ráda bych se s vámi podělila o mé zkušenosti s několika výrobci těchto másel a na závěr vám doporučila, které je chuťově to nejlepší. Jen mi dejte do komentářů prosím vědět, zda jste si arašídové máslo také oblíbili a nebo patříte do té druhé skupiny. Má láska k němu je natolik silná, že bych si ho dokonce namazala na pečivo raději, než klasickou Nutellu a to je fakt pro většinu lidí v mém okolí naprosto nepochopitelný! :D 

DM Bio arašídové máslo. Jedno z prvních, které jsem tenkrát vyzkoušela a chuťově je velmi dobré. Pokud sáhnete zrovna po tomto, rozhodně neuděláte chybu. Složením obsahuje 100 % arašídů, což hraje velkou roli při mém výběru a později v článku vám zdůvodním proč. Lze koupit v oddělení potravin v drogeriích DM a 250 gramů se cenově pohybuje okolo 60 Kč.

Marks and Spencer. Jak moc mám tento obchod v oblibě a vždy mě mrzí, že za ním musím jezdit až do Prahy, tak stejně tak moc mě zklamalo jejich arašídové máslo. Při výběru jsem sice koukala na složení, ale nabila jsem dojmu, že 90 % arašídů je dost na to, abych s ním byla spokojená. Opak byl pravdou a pokud si chcete nějaké arašídové máslo koupit, rozhodně dbejte na to, aby ve složení nebylo nic jiného, než pouze a jen arašídy. Žádný cukr, olej, natož pak sůl. Té v tomto másle rozhodně nešetřili a vůbec mi nechutnalo. Možná by se dalo použít do nějakého receptu, kde by se jeho výrazná chuť ztratila, ale rozhodně ne na dezerty či do jogurtů. Za mě zklamání, bohužel. 

Allnature. Lze pořídit v drogeriích Teta, na Aktinu, v lékárně Dr. Maxe nebo v Globusu. Já ho kupuji právě v Tetě a nedám na něj dopustit. Nejlepší arašídové máslo, jaké jsem kdy ochutnala! Je chuťově naprosto dokonalé, mohla bych ho jíst samotné po lžičkách. S tímto výrobkem vzrostla má obsese a už pravděpodobně jiné kupovat nebudu. Výhodou je i dostupnost velkého balení a 500 gramů lze pořídit okolo 130 Kč, což vůbec není špatné. Nemohu říci, že bych vyzkoušela všechny značky másel na trhu, ale tohle si mě získalo a určitě vám ho doporučuji! 

Všimla jsem si také, že prodávají různé příchutě. Ať už je to slaný karamel či čokoláda. Nicméně já jsem si oblíbila klasickou a obyčejnou verzi a tímhle máslem pravidelně doplňuji snídaně či moučníky. Skvěle chutná na bábovce, ale výborné je i samotné např. s banánem. Nesmí se to s ním přehánět, protože tučné je skutečně hodně, ale tím že neobsahuje žádné přidané cukry či éčka, jedná se o zdravější variantu obdobných krémů či pomazánek. Třeba vám má stručná recenze bude inspirací a pokud máte i vy nějakou oblíbenou značku (nejen arašídových) másel, podělte se s vaším tipem do komentářů. Přeji vám pohodový týden! 

7 komentářů on "TEST ARAŠÍDOVÝCH MÁSEL: KTERÉ JE NEJLEPŠÍ?"
  1. Zkoušela jsem arašídové máslo, ale jeho chuť mě nijak zvlášť neoslovila, spíš naopak a ani se mi nechce zkoušet nějaké další :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám arašídové máslo ráda na celozrnném chlebu obloženém banánem nakrájeným na kolečka a posypaným skořicí. Preferuji variantu crunchy s kousky arašídů. Pak ho používám do banánového chlebíčku a občas do kaše. Teď už jsem žádné dlouho neměla... Jen malé balení z adventního kalendáře právě z DMka - nebylo špatné, ale chyběly mně tam ty kousky. Alnatura je zajímavý tip. Jinak mně chutnala Emcotella, což je taková zdravější varianta Nutely (neobsahuje cukr ani palmový tuk)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja som kedysi arašídové maslo jedla stále, neskutočne som ho mala rada v ovsenej kaši na raňajky alebo len tak s jablkom ako snack. Dlho som sa však rozmýšľala nad tým, ktoré arašídové maslá sú tie zdravšie, keďže som o nich počula rôzne veci, takže tento článok bol presne to, čo som potrebovala! :)

    FRENCHSTYLE | Sleduj ma na instagrame ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Já moc arašídové másla nemusím.

    OdpovědětVymazat
  5. Já arašídové máslo ochutnala poprvé loni a bylo to od Mama Domisha slaný karamel. Teď mám doma od Elated taky karamel, ale to mi nechutná tolik jako od Domishy. Ty, které uvádíš ty, vyzkoušené nemám.

    OdpovědětVymazat
  6. Já už jich ochutnala opravdu nespočet a nejvíc mi chutnalo čisté arašídové máslo od RageFitness. Už ho ale přestali vyrábět :/ Jako náhradu jsem našla od značky Gymbeam, které také není vůbec špatné. Já si ráda dám i nějaké ochucené, je to fajn změna.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  7. Alnature teď měli v akci v Penny za 70 Kč 400 g? Vzala jsem rovnou 2 a super.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat